Megkezdte működését az új napelemmodul-gyár Indiában

Új napelemmodul-gyár nyílik Tamil Naduban

A Vikram Solar befejezte új, 1,3 GW-os napelemmodul-gyártó létesítményét az indiai Tamil Naduban, így teljes gyártási teljesítményét 2,5 GW-ra emelte.

Az új napelemmodul-gyár megépítése a Tamil Nadu számára tervezett kapacitásbővítések első szakaszát jelenti. Mivel a társaság tavaly nyáron egyetértési megállapodást írt alá az állam kormányával. A következő négy évben várhatóan további kiegészítésekkel bővítenek majd, beleértve a wafer- és cellagyártó létesítményeket.

Csúcsteljesítményű modulok gyártására hangolva

Az indiai modulgyártó 2021. július 20-án felavatta az új létesítményt. Gyártóvonalai M12 (210 mm) cellákat tartalmazó modulok valamint bifaciális panelek számára vannak kialakítva.

A Vikram a létesítményt arra fogja használni, hogy 640 W-ig terjedő csúcsteljesítményű modulokat állítson elő, mondta a gyártó.

A Vikram hozzátette, hogy a létesítmény elhelyezkedése, India déli államának kikötője közelében, gyorsabb és költséghatékonyabb szállítást tesz lehetővé. A gyártó azt is elmondta, hogy digitális technológiákat és mesterséges intelligencia által lehetővé tett ellenőrzéseket is alkalmazott a kialakítás során, hogy csökkentse a panelszintű hibákat illetve a hulladék keletkezését az összeszerelés során.

Gyanesh Chaudhary, a Vikram Solar ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a napelem modulok valamint a diverzifikáltabb ellátási láncok iránti kereslet növekedése együtt „óriási lehetőséget kínál a helyi napelemgyártásnak”.

„Úgy gondoljuk, hogy új létesítményünk tovább erősíti nemcsak a Vikram Solart, hanem a nemzet napelemgyártó képességét és ökoszisztémáját is. A modulok kereslet-kínálati szakadékának áthidalása mellett csúcstechnológiás létesítményünk elősegíti a technológiai innovációt, a munkahelyteremtést, és segíti India megújulóenergia-célkitűzéseit” – mondta Chaudhary.

Elsősorban a magas termelési kapacitás elérése a cél

Mivel az indiai kormány eredetileg azt a célt tűzte ki, hogy 2022-ig 100 GW napelemes termelési kapacitást telepít, amelyet az ország már nem fog tudni teljesíteni. A kormány továbblépett afelé a cél felé, hogy 2030-ig 450 GW megújuló energiaforrást telepítsen, melyből 300 GW lesz napenergia. E törekvéssel együtt céljuk a belföldi napelemgyártó iparág ösztönzése, amelyet egy sor intézkedéssel érnek el. Ideértve az alapvám bevezetését a napelemekkel kapcsolatos importra és a termeléshez kapcsolódó ösztönzőket az Indiában gyártott alkatrészeket használó napenergia-fejlesztők számára.

A Vikram szerint a hozzáadott kapacitás lehetővé teszi, hogy a vállalat India legnagyobb napelemmodul-gyártójává váljon. Ugyanakkor Chaudhary méltatta a létesítmény azon előnyét is, hogy a következő generációs napelemmodul-technológiák számára a kutatás és fejlesztés központjaként működjön.

A Vikram egy meglévő 1,2 GW -os modul-összeszerelő létesítményt is birtokol és üzemeltet Nyugat-Bengáliában, és állításuk szerint 3,5 GW napelem-modult szállítottak ki eddig világszerte.

Érdekesnek találtad a cikket? Olvass tovább….

Forrás: https://www.pv-tech.org/vikram-solar-opens-new-1-3gw-solar-module-facility-in-tamil-nadu/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések