A Globális Napenergia-Tanács cselekvésre szólít!

Pozitív jövőkép a napenergia területén

A Globális Napenergia-Tanács (GSC) szerint átalakító jelentőségű lesz a 2021-es év a napenergia számára. A szektornak ugyanis kedvezőek a kormányok zöld energiát előnyben részesítő pandémia utáni helyreállásra irányuló erőfeszítései. Továbbá a fényelektromos ágazatba vetett növekvő befektetői bizalom is biztató.

A GSC a megújuló energiaforrásokra való, gyorsított, 100%-os átállást szorgalmazza. A szervezet azt is megemlítette hogy az egyéni fellépések mellett rendszerbeli változásra van szükség! Történhet ez szabályozási, pénzügyi és törvényi szinten is a zöld technológiák alkalmazásának tekintetében.

GSO célja 2021-ben

„Tekintettel a napenergia potenciális vezető szerepére egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállásban, hasonlóan sürgős -vencselekvésre van szükség, mint amelyet a koronavírus-vakcinák kidolgozásánál láttunk” mondta a GSC elnöke, José Donoso. „

A vakcinákkal ellentétben azonban nem kell új megoldásokat találnunk, csak összefognunk a széleskörű végrehajtás felgyorsítása érdekében. A fényelektromos technológia tiszta, azonnal hozzáférhető és a legolcsóbb módja az energiatermelésbe való befektetésnek a világ számos részén.”

A GSC napenergia-egyesületek és vállalatok jelentős részét képviseli világszerte. 2021-es programjuk márciusban kezdődik meg, egy a Wordlwide Carbon Price-szal közös webináriummal. A skóciai Glasgowban novemberben tartott COP26 éghajlatváltozási konferencia jelenti majd a csúcspontját.

A Worldwide Carbon Price egy új szervezet, melynek célja a szén-dioxid-árazás népszerűsítése. Mint olyan eszköz amely segít a pandémiából való kilábalás finanszírozásában is, illetve felgyorsítja az energiarendszer átalakítását.

A napenergia térnyerése

„A napenergia ma vezető szerepet játszik az éghajlatváltozás terén való fellépésben és egyenlő versenyfeltételekben kell hogy részesüljön. Ezért lettünk partnerek a Worldwide Carbon Price megalapításában és vezetésében. Ezzel is globális kapcsolatot létrehozva a szén-dioxid-árazással kapcsolatos kezdeményezések között és biztosítva egy közös elvrendszert.” nyilatkozta Gianni Chianetta, a GSC vezérigazgatója.

A GSC 2021-es cselekvési terve egy virtuális fórum körül fog összpontosulni, melynek célja hogy feltárják a napenergiával kapcsolatos kilátásokat, két szempontból is. Egyrészt hogyan válthatja valóra a fényelektromosság a környezetbarát fellendülést és hozhat létre lehetőségeket a fenntartható fejlődésre. Másrészt milyen politikák, árképzési és engedélyezési gyakorlatok szükségesek a sebes globális szén-dioxid-mentesítés érdekében.

Miben más a COP26, mint a GSO?

A COP26 konferenciát megelőzően a GSC három piaci munkacsoportja- melyek megkönnyítik a napenergia alkalmazását és terjesztik a bevált gyakorlatokat Afrikában, Délkelet-Ázsiában, és Latin-Amerikában- fogja megosztani a munkáját az ezzel a céllal tartott webináriumokon.

Napenergia?! Miért most?

Egy olyan évet követően melynek során a globális napenergiába való befektetések 12%-kal növekedtek a koronavírus hatásai ellenére, a BloombergNEF előrejelzése szerint az idén újonnan installációra kerülő naperőművek elérhetik a 194 GW kapacitást.

Forrás: https://www.pv-tech.org/global-solar-council-calls-for-sense-of-urgency-in-2021-to-accelerate-energy-transition/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések