Új szereplő lép a lengyel napenergia-piacra

A Lightsource bp egy 757MWp üzlettel lép be a lengyel napenergia-piacra

A Lightsource bp bejelentette, hogy belép a lengyel napenergia-piacra. Egy közös fejlesztési megállapodás révén, amelynek értelmében a fejlesztő egy 757 MWp-s pipline-t épít az országban.

Az ügylet keretében, amely a Lightsource bp szerint akár 500 millió euró (582,5 millió USD) teljes beruházási értéket is jelenthet. A fejlesztő egy portfólión fog együttműködni, amelyet a Lightsource bp nyilatkozata szerint „alaposan megvizsgált”.

A cég annyit közölt, hogy a projekteket „tapasztalt, helyi megújulóenergia-céggel dolgozzák ki”, a fejlesztési partner kilétét azonban nem hozták nyilvánosságra.

A projektek mintegy felének kivitelezése jövőre kezdődhet majd meg.

A Lightsource bp azt is felfedte, hogy tervezi a lengyelországi nyílt piacon való energiaértékesítést, és aktívan keresi az országban az olyan vállalatokat, amelyekkel hosszú távú energiavásárlási megállapodást köthetnek, valamint a lengyel megújulóenergia-aukciók jövőbeli fordulóiban is érdekeltek.

A portfólió kilenc projektből áll Zachodnio-Pomorskie, Lubuskie, Dolnośląskie és Wielkopolskie régiókban.

A lengyel napenergia-piacra való belépés minden várakozást felülmúlt, és Európa egyik legfényesebb megújulóenergia-fejlesztési joghatóságaként tartják számon, melynek vezető oka az ország aukciós rendszerének sikere, amely úgy tűnik, hogy „masszívan felülteljesít” – mondták az ország fejlesztői a PV Tech Premiumnak az év elején. A Lightsource bp szerint Lengyelország működő napenergia-kapacitása jelenleg meghaladja a 6 GW-ot, szemben a 2030-ra kitűzött 7,3 GW nemzeti célértékkel.

Amennyiben érdekelnek a napelemes piac technológiai fejlesztései, akkor olvass bele korábbi blogbejegyzéseinkbe.

Forrás: https://www.pv-tech.org/lightsource-bp-enters-polish-solar-market-with-757mwp-deal/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések