Bővül az amerikai napelemes piac

Új szereplővel bővül az amerikai napelemes piac egy 300 MW-os texasi naperőmű tervvel

A dán megújulóenergia-fejlesztő European Energy kiterjeszti a tevékenységét az amerikai napelemes piacra, a nemrég bejelentett tervvel egy 300 MW-os napenergia-projekttel Texasban.

A vállalat 1.276 hold területet vásárol, Dallastól délnyugatra, amelyen korábban kőolaj- és földgázkitermelés folyt. Az erőmű építését 2022 első felében kezdik el, és várhatóan 2023-ra fejeződik be.

Knud Erik Andersen, a European Energy CEO-ja azt nyilatkozta, hogy a változó politikai környezet értelmében, a vállalat úgy látja, hogy az Egyesült Államoknak „hatalmas szüksége van a zöld energiára”. „Emellett Texas a közelmúltban jelentős nehézségeket tapasztalt az ellátás biztonsága területén. A napelemfarm optimálisan lesz elhelyezve annak érdekében, hogy zöld energiát szolgáltathasson Texas polgárainak” – adta hozzá Andersen.

Terjeszkedés az amerikai napelemes piacon

A társaság szintén létrehozott egy közös vállalkozást a Renewable Energy International nevű floridai napenergia-fejlesztővel, amelynek célja több PV projekt telepítése az Egyesült Államok keleti partvidékén. Az új vállalkozásnak egy 450 MW kapacitású, négy államot (Maine, Massachusetts, Virginia, és Dél-Karolina) átfogó napenergia-hálózata lesz.

„Már hosszú ideje szerettünk volna belépni Amerika napelemes piacára és kerestük a megfelelő helyi partnert” – mondta Andersen. „A Renewable a kompetencia és tapasztalat megfelelő keverékét nyújtja, ami jól illeszkedik a mi igényeinkhez hogy megvalósíthassuk a projektjeinket több amerikai államban is.”

A European Energy fontos célokat tűzött ki!

Az amerikai napelemes piac bővítését megelőzően a European Energy 2020-ban az előző évhez képest 38%-os, 61.2 millió euróra való növekedést mutatott adózás, kamatok, és értékcsökkenési leírás előtti eredményben (EBITDA mutatóban). Az év folyamán a társaság létrehozott egy közös vállalkozást is. Ez egy 500 MW kapacitású napenergia- és tárolóhálózat finanszírozására az Egyesült Királyságban, valamint befejezett egy 103 MW-os napenergia-projektet Olaszországban is.

2021-ben a cég várakozásai szerint EBITDA mutatójukat legalább 30%-kal növelik, és több mint 500 MW kapacitású napenergia-projekttel készülnek majd el.

Ha hasznosnak ítélted meg a cikket, akkor nézz körbe további szakmai cikkeink között is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/european-energy-enters-us-market-with-plans-for-300mw-pv-plant-in-texas/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések