Új HJ napelem hatékonysági rekord a láthatáron

A Maxwell Technologies megdöntötte saját HJ napelem hatékonysági rekordját

A napelem cella gyártó Wujiang Maxwell Technologies a tömeges gyártásra készült heterojunction (HJ) napeleme új rekord hatékonyságát ünnepelhette.

A Maxwell Technologies ma (június 2.) azt nyilatkozta, hogy a HJ napelemük elérte a 25.05% konverziós hatékonyságot tesztelés közben.

A jelenlegi teljesítmény rekord még csak a kezdet

A hatékonyság mértékét a németországi Hamelinben működő Solar Energy Research Institute (ISFH) tanúsította. Több mint két évvel azután, hogy a Maxwell először elindította ‘HJ PECVD és támogató berendezései’ projektjét, 2019 januárjában. A vállalat egy nyilatkozatban azt közölte, hogy ezzel „a HJT napelemek kereskedelmi alkalmazása előmozdításának mérföldkövét” teljesítette.

A cella teljes felülete 274,3 cm2, potenciális konverziós hatásfoka pedig 27,5%, köszönhetően az alacsony lebomlási sebességének. „Kiváló hőmérsékleti együtthatójának, magas bifaciális arányának” és gyenge fényviszonyokra való válaszának, a Maxwell szerint.

A LONGi ezen a héten szintén áttörést ért el saját nagy hatásfokú p-típusú napelemjeiben és kereskedelmi HJ-celláiban. A LONGi ma azt nyilatkozta, hogy HJ napeleme még a Maxwell Technologiesnál is magasabb, 25,26% -os konverziós hatékonyságot ért el a tesztelés során. Ezzel mindketten megelőzik a svájci központú modulgyártó Meyer Burgert, amely a múlt hónapban 21,8% -os konverziós hatékonyságú HJ szolármodulok skáláját mutatta be.

Amennyiben érdekesnek találtad szakmai cikkünk, úgy további napelem fejlesztési olvasnivalókért nézz körbe blogbejegyzéseink között.

Forrás: https://www.pv-tech.org/maxwell-technologies-breaks-own-hj-solar-cell-efficiency-record/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések