Tartalék áramforrásként Ford elektromos pic-up?!

A Sunrun lesz a Ford partnere az új elektromos F-150 Lightning tartalék áramforrásának kialakításában

Amerika vezető lakossági napenergia és energiatároló szolgáltatója, a Sunrun társul az autógyártó Forddal az elektromos F-150 Lightning modell otthoni töltőrendszerének telepítőjeként.

A megegyezés részeként a Sunrun teszi lehetővé a Ford töltőállomások és energiaintegrációs rendszerek telepítését a lakossági ügyfelek számára. Az F-150 Lightning, amely a vállalat pick-up teherautójának elektromos változata, tartalék lakossági áramforrásként is tud szolgálni. Akár alacsony szén-dioxidkibocsátású villamosenergiával ellátva az otthont áramkimaradás esetén.

Hogy szolgálja az elektromos pick-up a lakosság áramellátását?

A Ford azt nyilatkozta, hogy a Ford Intelligent Backup Powert használva, az elektromos jármű (EV) 9 kW kimeneti kapacitással rendelkezik. Ami 30 kWh átlagos napi energiaigény alapján körülbelül három napig biztosítani tudja egy otthon teljes energiaszükségletét. Az áramkimaradás végével az EV visszatér az akkumulátoráról való töltődéshez.

A partnerségi megállapodás szintén tartalmazza egy lakossági napelem és akkumulátor rendszer telepítésének ajánlatát a vásárlók számára. Ami pedig az EV feltöltését tudja biztosítani. Ryan O’Gorman, aki a stratégiai partnerségek elektromos járművekért felelős vezetője a Fordnál, azt nyilatkozta, hogy az gyártó az első az USA-ban, amely egy EV-n keresztüli energiaellátást tud ajánlani.

A modell hivatalos bemutatójára május 19-én került sor, és a megjelenés utáni 12 órában már 20 000 foglalást rögzítettek. A gépjárműgyártó azt nyilatkozta, hogy a 40 000 dolláros F-150 Lightning a michigani Dearbornbeli létesítményükben lesz gyártva. A szállítás 2022 közepétől fog megkezdődni. A Sunrun fog beszerelési szolgáltatásokat nyújtani az otthoni napenelem-, illeteve akkumulátoros energiatároló rendszerek, és a 80 amperes Ford Charge Station Pro töltőállomások esetében egyaránt.

A vállalat formáló lépés kapujában

A vezérigazgató Jim Farley szerint a termék bevezetése „hatalmas pillanat” a vállalat számára. Terveznek egy további szolgáltatást is, a Ford Intelligent Power elindítását. Ami lehetővé teszi az EV számára az otthonok árammal való ellátását csúcsidőben is.

Az utóbbi hónapokban nőtt az érdeklődés az otthoni áramtermelés és akkumulátoros tárolás iránt, egy különösen ritka és nagy texasi téli vihar és az áramellátás azt követő csökkenése következtében. Ez arra kényszerítette a helyi üzemeltető ERCOT-ot hogy hálózatának több jelentős részét is lekapcsolja.

A Sunrun alapítója és vezérigazgatója Lynn Jurich egy külön nyilatkozatban azt mondta, hogy a két vállalat „egy olyan partnerség kezdeti szakaszában van, amely amerikaiak milliói számára hozhat rugalmas energiaellátást az egész országban”.

„A Ford egy megbízható márka, amely több mint száz éve jár az amerikai innováció élvonalában. Izgalmas látni hogy villamosítják a vállalat történetének legnépszerűbb kisteherautó modelljét – mondta Jurich.

A megállapodást néhány héttel azután jelentették be, hogy a Sunrun megemelte 2021-es költségvetési iránymutatását miután 167.6 MW napelemet installáltak a 2021 március 31-ét megelőző három hónapos időszakban. A vállalat várakozásai szerint növekedési üteme 25-30% közé esik majd, amely magasabb mint az ezt megelőző 2021-es 20-25% közötti iránymutatás.

Ha érdekesnek találtad cikkünk nézz körbe korábbi blogbejegyzéseink között is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/ford-selects-sunrun-as-installation-partner-to-make-new-f-150-lightning-backup-power-source/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések