Rugalmasság és bővíthetőség a TETŐfokon

A Maxeon kibővíti AC sorozatát a Performance 3 AC modul bevezetésével

A Maxeon Solar Technologies kibővítette AC Energy Solutions portfólióját egy új modul bevezetésével a tetőre szerelendő napelemek piacára.

A mikroinverteres technológiát alkalmazó Maxeon Performance 3 AC panel a második a váltóáramú termékskálában, miután tavaly bemutatták az 5 AC panelt. A Performance 3-at a Maxeon Solar Technologies forgalmazza majd a SunPower márkanév alatt lakossági ügyfeleknek a nemzetközi piacokon. A telepítői hálózatokon és forgalmazókon keresztül, 2021 harmadik negyedévétől kezdődően.

A panel állítólag rugalmasságot biztosít a napelemes rendszerek bővítéséhez az energiaszükséglet alakulásával. Lehetővé téve az elektromos járművek töltését, a váltakozó áramú energiatárolást és a háztartási gépek villamosítását. A Maxeon szerint a Performance 3 AC hatékonyabb telepítést, valamint egyszerűsített logisztikai és készletgazdálkodást is kínál a telepítőknek.

„Izgatottak vagyunk azzal a piaci potenciállal kapcsolatban, amelyet ezzel a platformmal kiaknázunk. Meggyőződésünk, hogy ezek a termékek elősegítik a napenergia gyorsabb terjedését a háztulajdonosok körében.” – mondta Jeff Waters, a Maxeon vezérigazgatója.

A SunPower-től tavaly kivált Maxeon áprilisban 150,8 millió dollárt biztosított nyilvános ajánlattétel és zártkörű kibocsátás útján. A bevétel egy részét a Performance sorozat bővítésének finanszírozására fordította.

Míg Performance sorozatának wattonkénti bevétele nőtt az első negyedévben 2020 negyedik negyedévéhez képest, a Maxeon első negyedéves nettó vesztesége megnövekedett a magasabb nyersanyag- és logisztikai költségek miatt melyek a vállalatot érintették.

A cég azóta megkötött egy megállapodást is, körülbelül 1 GW-nyi Performance 5 UPP modul biztosításáról a Gemini szolár-plusz-tároló projekt számára. Ami jelenleg fejlesztés alatt áll a nevadai Primergy Solar által.

Amennyiben naprakész szeretnél lenni a napelemes piac újdonságait illetően, úgy olvass bele további blogbejegyzéseinkbe is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/maxeon-expands-ac-range-with-performance-3-ac-module-launch/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések