Napelem pályázat

A napelemes rendszerek kiépítése nem olcsó mulattság, főképp magánszemélyeknek és kis- és mikrovállalkozások számára.  Ezeknek a szereplők a nagy része ugyanis nem, vagy csak nagyon nehezen tudná előteremteni a megfelelő összeget egy ilyen beruházáshoz. Szerencsére mióta Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz számos napelemes pályázati forrás jelent meg, kifejezetten a megújuló, napelemes energiatermelő rendszerek népszerűsítésére.

Napelem pályázók köre

Ahogy már említettük is a napelemes rendszerek kiépítéséhez szükséges tőkehiány egyaránt érinti az ipari és a magánszektort is. Ennek oka, hogy mindkét téren komoly nehézséget okozhat a telepítési költségek előteremtése, gyakran akár még a likviditása is veszélybe kerülhet, vállalkozónak, magánszemélynek egyaránt.

Erre kínálnak tökéletes megoldást a különböző napelemes pályázatok, melyek mindenki számára igyekeznek segítséget nyújtani.

Lakossági napelem pályázatok

A magánszektor számára jelenleg a legjobb opciót a az úgynevezett MFB energiahatékonysági hitel jelenti. Ez a konstrukció már 2017 óra áll rendelkezésre, több mint 110 milliárd forintos országos kerettel.

Ennek keretében családi ház esetén akár 10 millió forintot, társasház esetén pedig lakásonként akár 7 millió forintot is igényelhetünk.

Jelentős könnyebbséget jelenthet a lakosság számára, hogy ez a hitel a 0%-os kamatlábbal és 10%-os önrésszel érhető el, vagyis csakis azt kell visszafizetni, amit konkrétan igényelt a hitelfelvevő.

Az akár 20 éves futamidő pedig garancia arra, hogy a havi törlesztés se jelentsen problémát, vagyis így anélkül tehetünk szert napelemes rendszerre, hogy pénzügyi stabilitásunk veszélybe kerülne.

napelem-palyazattal

Ipari napelem pályázatok

A vállalkozói szektorok részére két pályázati forrás is rendelkezésre áll jelen pillanatban, ráadásul ezek vissza nem térítendő konstrukciók, amik még csábítóak lehetnek a piaci szereplők számára.

A GINOP 4.1.4-19 pályázat keretében jelenleg 2020. április 30-ig van lehetősége a mikro- kis- és középvállalatok, hogy megújuló energia használatát, energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztésükhöz plusz forrást kaphassanak.

A támogatás mértéke összegtől függetlenül 55%, de minimum 3 millió, maximum 100 millió forintig terjedhet.

A GINOP 4.1.3-19 pályázat szintén vissza nem térítendő támogatást nyújt, ráadásul 100%-os mértékben, amennyiben a meghatározott 200.000 Ft/kW fajlagos önköltséghatáron belül marad a kivitelezés. Összegét tekintve a támogatás mértéke minimum 1, maximum 3 millió forint lehet és 2020. szeptember 30-ig pályázható.

A vállalkozóknak szóló GINOP pályázatokról a „Napelem pályázat cégeknek 2020” című cikkben található bővebb információ.

Kivitelezéssel kapcsolatos információkat pedig a „Napelem rendszer telepítése” című bejegyzésben találhat.

Napelem pályáztatás menete

Ahhoz, hogy a fenti forrásokat elnyerjük, mindenképp javasolt, hogy tapasztalt pályázatírók segítségét kérjük. Napelemes rendszerbe történő beruházás esetén ráadásul a legjobb opció, ha olyan partnert keresünk, aki a pályáztatást és a kivitelezést is egy kalap alatt képes lebonyolítani.

Ehhez az A1 Solar pályázatírói-, tervezői-, és kivitelezői gárdája kiváló választás lehet, hiszen több éves tapasztalattal, rengeteg sikeres pályázattal a hátuk mögött, gyakorlatilag biztos garanciát jelentenek a minőségi munkára.

Attól függően, hogy lakossági, vagy vállalkozói pályázatról van szó különböző elvárásoknak kell megfelelnie a pályázati anyagnak, de az A1 Solar munkatársai mindenben segítséget nyújtanak a megfelelő anyag összeállításában.

A pályázati anyag összeállítása mellett a tervezés is hangsúlyos szerepet kap, ami a forrás odaítélésében is fajsúlyos kérdéskörként jelenik meg.

A sikeres pályáztatást követően kezdődhet a kivitelezés, amihez természetesen mindenki a legmegbízhatóbb kivitelezőt szeretné megbízni. Az A1 Solar munkatársai e téren is állnak a kedves ügyfelek rendelkezésére, ráadásul a komoly szakmai tapasztalat csak még egy ok, hogy mellettük tegye le az ügyfél a voksát.

Összegezve:

A napelemes pályázatok tehát egyaránt rendelkezésre állnak a lakosság és a vállalkozói szektor számára is. Ezért aki megújuló energia használatára szeretne fejlesztési összegeket elnyerni, azoknak mindenképp érdemes egy ilyen téren tapasztalattal rendelkező pályázatíró csapat segítségét kérni.

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések