Napelem pályázat magánszemélyeknek 2020

A vállalkozói szektor számára több pályázati forrás is rendelkezésre áll, ha napelemes rendszerbe szeretnének beruházni. Ráadásul ezek a legtöbb esetben vissza nem térítendő támogatásokat jelentenek. Azonban joggal merülhet fel a kérdés, hogy vajon rendelkezésre állnak-e napelem pályázatok magánszemélyeknek 2020-ban? Az alábbiakban erről a témáról gyűjtöttünk össze minden lényeges információt.

Kedvezményes napelem pályázat magánszemélyeknek

Jelenleg a magánszemélyek számára is adott a lehetőség, hogy kedvezményes úton juthassanak napelemes rendszerhez. Ehhez az MFB 0%-os hitele nyújthat segítséget, mely Budapest és Pest megye kivételével bárhol az országban igényelhető.

Sajnos vissza nem térítendő formában magánszemélyek számára nem elérhető pályázati forrás, de a fentebb jelzett hitelforma tökéletesen képes kielégíteni a lakosság napelem iránti igényeit.

Kedvezményes napelem hitel összege

Ennél a hitelformánál az elérhető legmagasabb összeg nem kevesebb, mint 10 millió forint. Ezzel gyakorlatilag egy több szintes ház és annak minden melléképületének energiaigénye is kielégíthető.

A kedvezményes hitel igényléséhez ráadásul az is meghozhatja a lakosság kedvét, hogy mindössze 10%-os önerőre van szükség, vagyis a 10 milliós modern, nagy teljesítményű napelemes rendszerünk mindössze 1 millió forintból kivitelezhető.

Kedvezményes napelem hitel futamideje

A támogatás hitel formája önmagában sokakat elriaszthat, hiszen a havi törlesztéstől való félelem ma már természetes reakció, de ettől nem kell félnünk az MFB konstrukciója esetében. A maximálisan igényelhető 20 éves futamidő garancia arra, hogy ne jelentsen megterhelést a családi kasszára a törlesztőrészlet.

Napelemes rendszer fedezet nélkül

Mindenképp érdemel némi szót az is, hogy 2 millió forintos hitelösszegig még ingatlan fedezetre sincs szükségünk, ami sokak számára teheti még csábítóbbá ezt az amúgy is kedvezményes konstrukciót.

Persze felmerülhet a kérdés, hogy mire is elég 2 millió forint. Az ingatlan fedezet nélküli hitel összegből, vagyis kevesebb mint 2 millió forintból is bőségesen kivitelezhető egy megfelelő teljesítményű napelemes rendszer.

Megéri napelemes rendszerbe beruházni?

A megtérülés napelemes rendszerek esetében nem is lehet kérdéses. A mindennapokban számok tükrében ez azt jelenti, hogy egy 5kW teljesítményű napelemes rendszer könnyedén kiépíthető fedezet mentesen, amivel végül havi szinten egy 20.000 Ft-os összegű villanyszámlát képesek lehetünk kiváltani.

Napelemes pályázat felhasználási területei

Az MFB által nyújtott kedvezményes forrás, azonban nem csak napelemes rendszerek kiépítésre használható, hanem egyéb más energiahatékonyságot célzó beruházásokra is alkalmas lehet.

A kedvezményes napelem hitel az alábbi célokra is nyugodtan felhasználható:

 • nyílászárócsere
 • világítás korszerűsítés
 • hőszigetelés
 • fűtés rendszer korszerűsítés
 • napkollektoros rendszer kiépítése
 • hőszivattyús rendszer kiépítése
 • biomassza kazán telepítés

Segítség magánszemélyeknek napelemes pályázathoz

Amennyiben komoly érdeklődésünk e hitelfajta iránt, akkor mindenképp érdemes segítséget kérnünk a hiteligénylés során, hiszen számos dologra lesz még szükségünk, eltérően a hagyományos hitelektől.

Az A1 Solar külön erre a konstrukció szakosodott kollégái immáron több, mint 100 megnyert és sikeresen lezárt pályázattal büszkélkedhetnek. Ez a tapasztalat a garancia arra, hogy Önnek teljesen zökkenőmentessé váljon az igénylés és a telepítés folyamata is.

Napelemes pályázat igénylés feltételei

Amennyiben az alábbi kritériumoknak Ön is megfelel, akkor nem kell mást tennie, mint, hogy teljesen ingyenes előminősítésünket kérje!

 • nagykorú, cselekvőképes magyar állampolgár magyar adóazonosítóval
 • a korszerűsíteni kívánt ingatlan tulajdonosa vagy résztulajdonosa
 • a korszerűsíteni kívánt ingatlan állandó vagy ideiglenes lakhelye
 • állandó, bejelentett jövedelemmel kell rendelkezzen
 • nincs 60 napnál régebbi közüzemi díj tartozása
 • nem szerepel a KHR (régi BAR) listában

Napelemes rendszer rejtett költségek nélkül

Az A1 Solar segítsége már csak azért is jól jöhet, mert a hiteligénylés során számos egyéb költség is felmerülhet, melyre alapjában véve nem biztos, hogy fel van készülve az ember. Ilyen költségek többek között az:

 • energetikai tanúsítványok (meglévő-, köztes-, tervezett állapotra)
 • közjegyzői díjak
 • pályázatírás és projektmenedzsment díjak

Fenti költségek közül az energetikus és a közjegyzői díj megkerülhetetlen, mértékük az épület méretétől és a fejlesztés összetettségétől függ, együttesen nagyságrendileg 120.000 Ft, mely tételek a pályázatban elszámolhatók.

Igénylés buktatók nélkül

Mivel a teljes hitelügyintézés is elszámolható tétel, ezért sem érdemes ezt a sok utánajárással és papírmunkával járó folyamatot magunknak intézni. Az A1 Solar előre egyeztetett díjakon áll rendelkezésére és kíséri végig az igénylési folyamaton.

A vállalkozók számára elérhető pályázatokról a „Napelem pályázat cégeknek 2020” című cikkben olvasható részletesebb leírás.

Összegezve:

A magánszemélyek számára is adott tehát a lehetőség, hogy kedvezményesen juthassanak napelemes rendszerhez. Ehhez a legbiztosabb mód pedig nem más, mint az A1 Solar tapasztalt és segítőkész csapatának segítsége.

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések