Napelem a tetőre, elektromos töltő az autónak

A SunPower az EV töltéshez stratégiai partnerséget alakít ki a Wallbox-szal

Az amerikai lakossági napelem telepítő SunPower együttműködést kötött a Wallbox EV (elektromos jármű) töltési szolgáltatóval, hogy EV töltési technológiákat vehessen fel portfóliójába.

A stratégiai partnerség révén a fogyasztók dönthetnek úgy, hogy egyszerre telepítik a tetőn lévő napelemes, és elektromos töltési technológiákat. Míg a SunPower a Wallbox preferált napelem- és tárolószolgáltatója lesz.

Peter Faricy, a SunPower vezérigazgatója elmondta, hogy az EV töltés a „természetes következő lépés” volt a vállalat számára. „Ahogy az ügyfelek igényei folyamatosan fejlődnek és bővülnek, a SunPower kifejleszti és nyújtja számukra az ezek kielégítéséhez szükséges energetikai szolgáltatásokat”.

Napelemes rendszer, elektromos töltő állomással kombinálva

A fogyasztók változó igényeihez való alkalmazkodás az elmúlt hetekben egyre jelentősebben felmerülő téma volt az amerikai lakossági napelem-telepítők körében. Ahogyan azok bővítik az általuk kínált szolgáltatások és megoldások listáját. A második negyedéves eredmények tegnapi közzététele során a Sunnova vezérigazgatója, William J. Berger úgy fogalmazott, a napenergia egy „új szakaszba” lép. Melyre jellemző, hogy az ügyfelek többet követelnek napelemes rendszereiktől, mint egy egyszerű pénzügyi eszköztől.

A SunPower azon lépése, hogy EV töltőkkel bővítse termékpalettáját két hónappal azután történt, hogy a Ford a Sunrunt választotta új F-150 elektromos járművének telepítési partnereként.

A partnerség keretében a SunPower felméri a felhasználó otthoni elektromos rendszerét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kompatibilis-e a háztartási EV-töltéssel, míg a meglévő Wallbox-ügyfeleknek lehetőségük lesz otthoni napelemes vagy energiatároló megoldásokat is telepíteni a SunPower-en keresztül.

A két vállalat azt is vizsgálja, hogy miként lehet új termékeket és megoldásokat kifejleszteni a napenergia és az elektromos töltő integrálására. A jelenlegi megbeszélések szerint a Wallbox kétirányú energia-technológiájának és a SunPower rendszereknek a közös felhasználásával kínálnának tartalék áramellátási megoldásokat.

A SunPower várakozásai szerint ősszel kezdi meg az elektromos töltő technológiák telepítését Kaliforniában, majd az év folyamán további államokra terjesztik ki a szolgáltatást.

Forrás: https://www.pv-tech.org/sunpower-forms-strategic-ev-charging-partnership-with-wallbox/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések