Megkezdte működését a mérőóra után termelő naperőmű Texasban

A 174 Power és a TotalEnergies megkezdte a munkálatokat mérőóra után termelő naperőművén Texasban

A 174 Power Global napelemfejlesztő, valamint a TotalEnergies olaj- és gázipari vállalat megkezdte egy 80 MW-os mérőóra után termelő naperőmű (BTM) PV projekt építését Texasban. 

Az erőmű egy 700 hektáros területen épül Midlothianban, Dallas közelében, és egy 20 éves villamosenergia-vásárlási megállapodás áll mögötte. Amely a Gerdau Long Steel North America és a 174 Power Global korábban írt alá, ami teljes egészében a Hanwha Group tulajdonában van.

A Gerdau acélgyár mellett épülő projekt a vállalat napelem-tartószerkezeteit és több mint 231 000 modult fog tartalmazni. A kereskedelmi célú üzemeltetés megkezdését pedig várhatóan 2023 nyarára érik majd el.

„Örömünkre szolgál a Gerdau és a TotalEnergies együttműködése. Amint megkezdjük az ország egyik legnagyobb BTM napelemes létesítményének építését, amely környezeti és gazdasági előnyöket biztosít majd Midlothian számára”. Mondta Henry Yun, a 174 Power Global elnöke.

A TotalEnergies a 174 Power Global társasággal közös vállalkozáson keresztül vesz részt a projekt fejlesztésében, amelyet az év elején jelentettek be. Az együttműködés keretében a két vállalat 2024-re 1,6 GW-tal bővíti majd az USA napenergia- illetve tároló létesítményeinek összkapacitását.

Az Egyesült Államok Energiainformációs Hivatalának áprilisban közzétett kutatásából kiderült, hogy az USA-ban az elkövetkező 2 évben hálózatba lépő közüzemi méretű napenergia 1/3 termelése Texasban történik. Az ügynökség szerint az államban a PV telepítését befolyásoló tényezők közé tartozik a magas napsugárzás és a távvezetékek rendelkezésre állása.

Ha téged is érdekel hogyan termel áramot a napelemes rendszer akkor nézz körbe korábbi blogbejegyzéseink között.

Forrás: https://www.pv-tech.org/174-power-totalenergies-break-ground-on-behind-the-meter-solar-plant-in-texas/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések