Jelentős stratégiaváltás egy napelemgyártó cégnél

Stratégiaváltás zajlik a Meyer Burger-nél napelem cellákkal kapcsolatban a termelés házon belül tartása és bővítési tervei felgyorsítása érdekében

A Meyer Burger jelentős stratégiaváltás keretében nem árusítja többé harmadik feleknek saját gyártású heterojunction celláit. Ezzel felgyorsítva a vállalat kapacitásbővítési terveit.

A napokban a Meyer Burger bejelentette, hogy 185 millió euró adósságfinanszírozást biztosított a heterojunction napelem cella és modul kapacitás további bővítése érdekében. A vállalat szindikált hitelszerződést kötött 125 millió euróról, és egy további faktoring megállapodást 60 millió euró értékben. Amelyeket mindkét létesítménye éves termelési kapacitásának bővítésére fordítja.

Nagy célok eléréséhez nagy változásra van szükség

Miután korábban megerősítette azt a tervét, hogy 2022-ig mintegy 180 millió CHF (200 millió USD) adósságfinanszírozást kíván előteremteni, hogy belső termelési kapacitását 1,4 GW napelemcellára és 800 MW modulra bővítse. A Meyer Burger most megváltoztatta stratégiáját, hogy mind cellából mind modulból 1,4 GW kerüljön előállításra. Megszüntetve ezzel a termelt mennyiségek közötti eltérést.

A berendezésszolgáltatóból cella- és modulgyártásra váltó vállalat mostantól nem árusítja harmadik feleknek heterojunction napelemeit. Amint az eredetileg szándékában állt, hanem házon belül kívánja tartani a termelést.

A cég most freibergi telephelyén bővíti a modulgyártást 1GW-ra. 2022 végére kiépít egy második modulgyártó létesítményt, amelynek kezdeti kapacitása 400MW lesz.

Franz Richter, a Meyer Burger elnöke szerint a stratégia megváltoztatása lehetővé teszi, hogy a magasabb haszonkulcsú modul üzletágra összpontosítsanak. Illetve a tervezettnél gyorsabban bővítsenek.

A stratégiaváltás hosszútávú célja a kapacitásbővítés

Megkezdődött a második modulgyártó kiválasztási folyamata is. A Meyer Burger szerint a létesítmény kialakítása rugalmas lesz abból a szempontból, hogy lehetővé tegye mind az üzemi méretű, mind a tetőre tervezett modulok gyártását, a piaci igényekre reagálva.

Továbbá a vállalat megerősítette azokat a terveket, amelyek szerint a cellák és modulok termelési kapacitása 2026-ig 5GW-ra, 2027-re pedig 7GW-ra növekszik majd. Ami további gyártási helyszínek létrehozását is igényli.

„Most már képesek vagyunk a kapacitásbővítést teljes sebességgel folytatni a nagy teljesítményű napelem celláink és moduljaink terén” – mondta Gunter Erfurt, a Meyer Burger vezérigazgatója.

A Meyer Burger most 2023-ra legalább 500 millió eurós eladást, legalább 40% -os bruttó fedezetet és legalább 25% -os EBITDA különbözetet prognosztizál. Kiszállított termékeik akár 30% -át üzemi kivitelezésű modulok fogják alkotni 2030-ig. Hosszú távú törekvésük, hogy az értékesítés 2027-re elérje a legalább 1,8 milliárd eurót, az EBITDA-ráta pedig legalább 30% legyen.

Ha felkeltette érdeklődésed cikkünk, akkor olvass bele korábbi blogbejegyzéseinkbe is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/meyer-burger-shifts-cell-strategy-to-keep-production-in-house-and-accelerate-expansion-plans/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések