Jelentős hatékonysági rekorddöntési hullám jön

A LONGi új p-típusú TOPCon és a kereskedelmi heterojunction cellák területén is hatékonysági rekordot döntött

A napelemek újabb hatékonysági rekorddöntési kísérlete valósult meg. Miután a LONGi áttöréseket ért el mind a nagy hatásfokú p-típusú napelemek, mind a kereskedelmi heterojunction (HJ) cellák területén.

A LONGi elárulta, hogy a Cell R&D Központjuk új rekord hatékonyságot ért el a p-típusú monokristályos bifaciális TOPCon napelemnél. Pontosan 25,02 %-ot. Ez az első alkalom, amikor egy p-típusú cella konverziós hatékonysága meghaladta a korábbi 25% -ot.

A hatékonysági rekorddöntési hullám még csak most kezdődik

A rekordot a németországi Hamelinben működő Solar Energy Research Institute (ISFH) validálta. Továbbá megerősítette a vállalat rekordját a LONGi New Technology R&D Központja által gyártott, kereskedelmi méretű monokristályos HJ napelemekről is.

A HJ napelem cella a tesztelés során 25,26% -os konverziós hatékonyságot ért el, mely teljesítmény a LONGi szerint „a HJT-vel kapcsolatos technológia élvonalába helyezte” őket.

A napelem cella és modulgyártó eközben szintén jelentős növekedést ért el n-típusú TOPCon napelem cellájának konverziós hatékonyságában. Ami az áprilisban regisztrált 25,09% -ról 25,21% -ra emelkedett. Ez ugyanakkor épp nem éri el a JinkoSolar által regisztrált és a napokban feltárt 25,25% -os konverziós hatékonyságot.

„Az ambiciózus célok mellett amiket kitűztünk magunk elé az a megközelítésünk, hogy közel maradjunk a technológia lényegéhez a legjobb technikai útvonal kiválasztásával, a termék teljesítőképességének maximalizálásával és a technikai átalakulás eléréséhez szükséges változások proaktív bevezetésével. – mondta a LONGi Cell R&D Központjának alelnöke és vezetője, Li Hua.

Amennyiben érdekes volt számodra fejlesztési témájú szakmai cikkünk, akkor olvass bele korábbi blogbejegyzéseinkbe is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/longi-toasts-new-p-type-topcon-and-commercial-heterojunction-cell-efficiency-records/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések