Innovatív technológia- fejlesztések a napelemek piacán

Amerikai napelemgyártók a DOE támogatását élvezik az új innovatív technológiák kifejlesztésében

9 amerikai projekt kap támogatást az ország Energiaügyi Minisztériumától (DOE). Mindezt azért, hogy felgyorsítsa azoknak a technológiáknak a kereskedelmi forgalomba hozatalát, amelyek segíthetnek több napenergiát integrálni az energiahálózatba.

14 millió dollár összegű támogatásban részesülnek a napenergia-ipar belföldi gyártás ösztönzésére irányuló erőfeszítések. Elősegítve annak biztosítását, hogy nagy mennyiségű napenergia telepítésére használjanak az USA-ban gyártott hardvereket.

Milyen innovatív technológia érintett a támogatásban?

A projektek olyan területekre összpontosítanak, mint például egy olyan csatlakozó kifejlesztése, amely előrejelzi és megakadályozza az elektromos ívek kialakulását. Melyek közvetlenül hozzájárulnak az elektromos tüzek kialakulásához a napelemes rendszerekben. Valamint egy 1 MW-os inverteré a közüzemi méretű napelemes rendszerekhez, amely kiküszöböli a transzformátor szükségességét.

A modulgyártó Silfab Solar 3 millió dollárt kapott, hogy segítsen alumínium hátlapjainak szilícium modulokhoz való méretezésében a SunFlex Solar technológiafejlesztő mellett. A Silfab támogatást kapott egy másik projekthez is, amelynek célja a modulok összeszerelési hozamának növelése a Tau Science által kifejlesztett érintés nélküli elektrolumineszcens ellenőrző eszköz alkalmazásával a cellák összekapcsolása és a modul laminálása előtt.

Egy másik innovatív technológia fejlesztési terület, amin a Bert Thin Films-től azon dolgoznak, hogy bemutassák a cég szilíciumcellákhoz szánt réz alapú metalizáló pasztájának gyárthatóságát. Amely szitanyomható, és használható elektromos kapcsolatok kialakítására a napelemeken belül és között.

A DOE támogatni fogja az AccuSolart is, abban az erőfeszítésében, hogy új állványrendszert dolgozzon ki a vízen lebegő napelemek telepítéséhez. A projekt remélhetőleg csökkenti majd a lebegő napenergia költségeit, hogy az hasonló vagy kevesebb értéket érjen el, mint a földre telepített erőműveké.

Ezek a projektek egy tavaly bejelentett, szélesebb körű DOE program részét képezik, amely összesen 45 millió USD-t biztosít az amerikai napelemgyártás és hálózati technológiák fejlesztésére.

Kiemelkedő támogatásban részesülnek továbbá a közművek fejlődését támogató technológiák is

A finanszírozás nagy részét a hálózati integrációs technológiára összpontosító köz-magán konzorcium létrehozására fordítják. A Nemzeti Megújuló Energia Laboratórium, a Washingtoni Egyetem és a Villamosenergia-kutató Intézet 25 millió dollár díjazással közösen vezeti majd a konzorciumot a hálózati inverterek kutatásának előmozdítása érdekében.

Az utolsó 6 millió dollárral arra összpontosítanak, hogy a közművek jobb adatokat legyenek képesek nyújtani a tetőtéri napenergia-termelésről. A GridBright és a Pittsburgh-i Egyetem által vezetett két projekt érzékelő hardver- és rendszerterveket dolgoz ki. Melyek segítséget nyújtsanak a közműveknek annak felmérésében, hogy mennyi megújuló energiát termelnek a lakossági és kereskedelmi PV rendszerek. Erősítve ezzel a villamosenergia-hálózat megbízhatóságát.

„Az éghajlatváltozás megfordításához egy megújuló energiával teli hálózatra van szükségünk. Amely ugyanakkor olcsó és hozzáférhető is” – mondta Jennifer Granholm energiaügyi miniszter. „Az egyetemek, kisvállalkozások, és a nemzeti laboratórium amelyek e projektek mögött állnak, Amerika jövőbeli hálózatának kritikus elemeit építik. Így egyre jobban megalapozottá válik a 100% -ban tiszta energiarendszer felé vezető út.”

Amennyiben téged is érdekelnek milyen fejlesztések zajlanak épp a napelemes iparágban, úgy nézz körbe blogbejegyzéseink között.

Forrás: https://www.pv-tech.org/us-solar-manufacturers-secure-doe-funding-to-help-develop-innovative-tech/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések