Elkészült a Duke Energy 700 MW-os floridai PV portfóliójának végső projektje

A Duke Energy amerikai közműszolgáltató befejezte összesen 700 MW összkapacitású, 10 projektből álló fotovillamos portfóliója utolsó projektjét Floridában.

A Hardee megyében található 74,9 MW-os Charlie Creek naperőmű az utolsó helyszín a 10 napelemes létesítmény közül, amelyek a vállalat Floridai Közszolgálati Bizottsággal közös többéves tervének részét képezik, mely célja hogy 2018 és 2022 között 700 MW napenergia-termelést biztosítsanak.

Sőt mi több, a társaság a következő két éven belül több mint kétszeresére kívánja növelni az államnak ezen forrásból történő áramellátását.

„2024-re 1500 MW napelemes energiatermelést tervezünk folyamatban lévő stratégiánk részeként, hogy tisztább, intelligensebb energiamegoldásokat kínáljunk, amelyek minden floridai ügyfél javát szolgálják”. Mondta Melissa Seixas, a Duke Energy Florida elnöke.

„A több mint 2 milliárd USD összértékű befektetéssel a Duke Energy Florida napenergia-termelési portfóliója 25 hálózatra kapcsolt naperőművet fog tartalmazni. Ez minden floridai ügyfél javát szolgálja majd, és 2024-re körülbelül 1500 MW kibocsátásmentes termelést biztosítanak nagyjából 5 millió napelempanel által” – áll a Duke Energy közleményében.

2021 júliusában a Duke Energy bejelentette, hogy leányvállalatán, a Duke Energy Floridán keresztül egymilliárd amerikai dollárt tervez befektetni Floridába. Nemrégiben elkötelezte magát amellett, hogy 2035-ig kilép a szénenergiából, amely a vállalat szerint „a legnagyobb tervezett szénflotta-megszüntetés az iparágban”.

Az észak-karolinai charlotte-i székhelyű vállalat, amely ígéretet tett arra is, hogy 2030-ig energiájának kevesebb, mint 5%-át állítja elő szénből. Nettó nulla célkitűzéseit szintén kiterjesztette a Scope 2-re és bizonyos Scope 3-as kibocsátásokra.

Forrás: https://www.pv-tech.org/duke-energy-completes-final-project-in-700mw-florida-pv-portfolio-targets-1500mw-by-2024/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések