Egy várakozásokat felülmúló heterojunction panel

A Meyer Burger felfedte új heterojunction panel ötleteit

A svájci központú PV modul gyártó Meyer Burger hivatalosan is felfedte tömegtermelésre szánt heterojunction (HJ) napelemmodul skáláját.

A Meyer Burger, mely ezt megelőzően heterojunction gyártóberendezéseket kászített más napelemmodul márkák számára. Április 27-én azonban bemutatta legújabb, három variánssal rendelkező termékskáláját egy, a weboldalukon, a Youtube-on és a Facebookon megtekinthető prezentáció keretében.

A heterojunction panel meghódítja a világot

Továbbá, májusban új termelési létesítményeket nyitnak majd a tömegtermelés megkezdése érdekében Bitterfeld-Wolfen és Freiberg városaiban, Németországban. A modulgyártó januárban azt nyilatkozta, hogy 2023-ig 1.4 GW-ra szeretnék növelni a termelési kapacitásukat. Továbbá 22.5 millió euró regionális német állami támogatást kaptak egy heterojunction fotovoltaikus cellákat gyártó üzemnek az országban való létesítése céljából. Később, márciusban azt is bejelentették, hogy felgyorsították a HJ modulokkal az amerikai piacot célzó terveiket is.

A modulok, megvásárolhatóak lesznek Európában és az Egyesült Államokban is. A termék Fehér, Fekete, és Üveg változatban elérhetőek és „meghatározó különbségekkel rendelkeznek a hagyományos termékekhez képest” Moritz Borgmann, a Meyer Burger ügyvezető igazgatója szerint.

A lakossági és a kiskereskedelmi szektor is érintett az újításban

A németországi gyárakban készülő napelemmodulok, melyek heterojunction/Smartwire technológiát használnak, lakossági, illetve kiskereskedelmi használatra vannak tervezve.

A gyártó emellett teljesítési garanciát ajánl a Meyer Burger Fehér és Fekete backsheet modulok több mint 92%-ára. Ezek 25 év után, valamint több mint 93%-ára 30 év után a kétoldali Üveg modulok esetében.

„Ezek az új generációs napelem cellák, amelyeket saját szabadalmaztatott SmartWire interconnection technológiánkkal kapcsolunk össze, lehetővé teszik a vásárlóink számára hogy akár 20%-kal magasabb energiahozamot érjenek el azonos tetőfelületen.”

A vállalat egy nyilatkozatban közölte, hogy a termékek (a hagyományos 60 cellás illetve 120 vágott cellás) 21.8% energiaátalakítási hatékonysággal rendelkeznek. Akár 400 Wp hozammal, „anélkül, hogy a modulok méretét növelnünk kellene, ahogyan a versenytársaink csináljak”- mondta Borgman. Minden egyes modul variáns kevesebb mint 20 kilogrammot nyom, amely egy kritikus tényező a tetőn elhelyezendő napelemek esetében.

Több neves gyártó is csatlakozik a heterojunction panel forgalmazói közé

A termékek forgalmazását partneri együttműködések keretében bonyolítják majd le olyan vállalatokkal mint a BayWa r.e., IBC Solar, KdiSolar, Krannich Solar, Memodo, Solarmarkt, Solen Energy Europe és a Sonepar Germany. A termékek a beszerelők számára már rendelhetőek, a Meyer Burger várakozási szerint a HJ modulok szállítása júliusban fog megkezdődni. A cég új értékesítési vezetője a korábban a Solar World és QCELLS által alkalmazott Sven Stoffers lesz, aki a tervek szerint a következő hónapban csatlakozik a vállalathoz.

Ebben az évben indult el az European Solar Initiative nevű kezdeményezés is, amelynek célja, hogy fellendítse a kontinens PV gyártó iparágazatát s kihasználja a szolártechnológia iránti robbanásszerű keresletet. Egy jelentés, amelyet a Capgemini Group publikált a tavalyi évben úgy becsüli, hogy az évtized végére az új-generációs modulok 19 GW kapacitást érhetnek el az EU-n belül. A kelet-európai, olasz, francia, spanyol illetve német piacok ígéretes potenciális helyszínnek mutatkoznak.

Forrás: https://www.pv-tech.org/meyer-burger-shares-more-product-details-as-heterojunction-series-is-unveiled/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések