GINOP napelemes pályázatok

Kérjen 1 perc alatt pályázati előminősítést és ajánlatot a lenti űrlapon

GINOP-4.1.3-19

GINOP4.1.4-19

GINOP-4.1.3 - Támogathatók a Pest-megyén kívüli vállalkozások akik:

 • rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel
 • van a fejlesztési helyszínen egy fő bejelentett munkavállaló
 • Kft, Bt vagy Rt gazdálkodási formák

Az igényelhető támogatási összeg minimum 1 maximum 3 millió forint. A telepíthető napelemes rendszer mérete 5-15 kWp közötti. A támogatás mértéke beépített panel oldali kilowattonként 200.000 Ft. A 200.000 forint feletti rész önerőből finanszírozandó. A gyakorlat azt mutatja, hogy ez nagyjából 70% körüli támogatási intenzitásnak felel meg.

A napelemes rendszer tervezhető méretét a vállalkozás számlával igazolható villamos fogyasztása határozza meg. Nézzünk rá egy példát:

A cég havi villanyszámlája 50.000 Ft. Ez 45 Ft-os kWh árral éves szinten mintegy 11.000 kWh fogyasztást jelent. Ökölszabály szerint 1 kWp (kilowatt peak) napelem 1100 kWh-t termel 1 év alatt. A telepíthető rendszer mérete tehát 11.000 / 1100 = 10 kWp lehet. Az erre kapható támogatás 10 * 200.000 Ft = 2.000.000 Ft.

Egy támogatást igénylő több telephelyre is nyújthat be támogatási kérelmet. Minden helyszínre külön-külön igényelhető a maximum 3 millió forintos támogatás.

A napelemes rendszer kizárólag az épület tetőszerkezetére telepíthető.

Akkor javasoljuk ezt a pályázatot, ha az épület éves energiafogyasztása nem haladja meg az 50-60.000 kWh-t, vagy a 2.500.000 Forintot.

A fejlesztést 18 hónapon belül meg kell valósítani.

GINOP-4.1.4 - Támogathatók a Pest-megyén kívüli vállalkozások akik:

 • rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel
 • van a fejlesztési helyszínen egy fő bejelentett munkavállaló
 • Kft, Bt, Rt, Egyéni vállalkozó vagy Nonprofit gazdálkodási formák

Az igényelhető támogatási összeg minimum 3 maximum 100 millió forint. A telepíthető napelemes rendszer mérete 15 kWp feletti ha csak napelemes fejlesztés történik.

Ez a felhívás lehetőséget biztosít komplex épületenergetikai fejlesztésekre is, ekkor azonban szigorúbb kritériumoknak és fejlesztési céloknak kell megfelelni, mint csak napelemes fejlesztés esetén.

A támogatás mértéke 55%.

A napelemes rendszer tervezhető méretét ebben az esetben is az épület villamos fogyasztása határozza meg, azonban itt szakértő energetikus kell meghatározza a fogyasztást.

A napelemes rendszer az épülethez tartozó tetőszerkezetre telepíthető.

A pályázat benyújtásának határideje 2020.04.30.

A beépítendő kapacitás maximális mértékének meghatározása nagy körültekintést igényel. Egyrészt figyelemmel kell lenni az épület fogyasztási adataira, másrészt a pályázati pontszámokra végül pedig a vállalandó indikátorokra.

Mindenképp javasoljuk szakértő tanácsadó bevonását az esetleges túlvállalások és a jövőbeni pénzvisszafizetés elkerülése érdekében.

A két támogatás adott esetben együtt is igénybe vehető.

Kérd ingyenes pályázati előminősítésünket és kivitelezési árajánlatunkat most kedvezményes áron!


  Kapcsolati adatok

  A fejlesztés helyszíne

  Fogyasztási adatok

  Az ingatlan adatai

  További információk

  Partnereink

  logo-small-huawei
  SolarEdge-Logo
  Fronius Logo
  longi-solar-logo
  solitek_logo
  Suntech