A vizek megszelidítői, avagy a lebegő napelemek

Egy új projekt a vízfelszínen lebegő napelemek mélyebb megértéséért

Közös kutatási projekt jött létre az úszó fotovoltaikus erőművek továbbfejlesztésének céljával, valós körülmények között, hároméves időtartam alatt.

A PV2Float a Fraunhofer Institute for Solar Energy Systems ISE, az RWE Renewables és a Brandenburgi Műszaki Egyetem Cottbus-Senftenberg (BTU) közötti együttműködés, amelyet a német szövetségi gazdasági és energiaügyi minisztérium finanszíroz.

A partnerek több különböző kialakítású és felépítésű lebegő napelemes rendszert tesztelnek majd a technológia érvényességének és valós alkalmazásának felmérése érdekében.

Kiaknázatlan területek a még magasabb energiatermelés érdekében

A Fraunhofer szerint elméleti szempontból az úszó PV potenciálja a középső kétszámjegyű GW tartományban van. A projekt a lebegő napelemek műszaki követelményeit, gazdasági hatékonyságát és ökológiai hatásait fogja vizsgálni Németországban.

„A PV2Float kutatási projektben elmélyítjük majd ismereteinket azokról az ökológiai hatásokról, amelyeket ezek a rendszerek a víztestekre gyakorolhatnak”. Nyilatkozta Dieter Leßmann, a BTU munkatársa.

Pontosabban az RWE végez majd egy elemzést az úszó PV német és nemzetközi piacáról, míg a Fraunhofer az úszó PV szabályozási keretét és alkotóelemeinek tartósságát vizsgálja valamint az energiahozamok értékelését végzi majd.

„A víztestek különleges követelményeket támasztanak a lebegő napelemek tervezésének, anyagának, környezeti kompatibilitásának és üzemeltetési irányításának területén” – mondta Stefan Wieland, a Fraunhofer projektvezetője. „A projekt során ezeket a szempontokat vizsgálják a nagyméretű úszó PV-erőművek esetében.”

Amennyiben érdekesnek találtad szakmai cikkünket látogass el korábbi blogbejegyzéseink közé is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/new-project-seeks-to-improve-understanding-of-floating-pv-systems/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések