A napenergia-ipar új üdvöskéje

A napelem-ipar fejlődése érdekében Changzhou Better Film napelem-tokozási szolgáltató 800 millió RMB-t (125 millió USD) fektet be 20 GW etilén-vinil-acetát (EVA) termelés kiépítésébe a kínai Chuzhou városában.

A beruházás január 10-i aláírási ceremóniáján a jelenlévők „a fényelektromos-fólia-ipar fejlesztésének és együttműködésének elmélyítéséről” tárgyaltak az energiaipar más ágazataival.

A bővítés célja, hogy megerősítse a napenergia-ipar ellátását a tokozásra használt anyaggal. Mely a modulgyártás kritikus eleme, miközben az EVA-ellátás egyre inkább szűk keresztmetszetté válik a napelem-wafer-, -cella-, és -modulgyártási kapacitás bővülésével.

A hőre lágyuló polimer tokozás anekdotikus bizonyítékok szerint már jelenleg is szűk keresztmetszetet jelent a napenergia-ipar moduljainak gyártásában. Az új létesítmény ezért valamennyire segíteni fog a jelentett hiány enyhítésében.

A LONGi, a JinkoSolar és a Suntech modulgyártóknak Chuzhou-ban vannak gyártási központjaik. „A fényelektromos modulokat támogató vállalatként” a Changzhou Better Film „teljes mértékben ki kívánja használni saját technológiai előnyeit”. Áll a cég sajtóközleményében.

Forrás: https://www.pv-tech.org/changzhou-better-film-to-invest-us125m-in-eva-production-amid-shortage

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések