A napelemes tetőcserép nyomában

Új napelemes tetőcserép a piacon

A Meyer Burger nyilvánosságra hozta új terméke, a napelemes tetőcserép bevezetésének terveit, bővítve ezzel a tetőre helyezhető napelemes termékpalettájukat.

A szolárberendezés-gyártóból modulgyártóvá vált cég a tetőbe épített napelemes terméket októberben kívánja bemutatni az Intersolar Europe-on. Mindezt mielőtt 2022 második felében megkezdené a szállítást.

A cserépbe integrált napelem és annak előnyei

A Meyer Burger a napelemes tetőcseréppel kapcsolatos szellemi tulajdont egy meg nem nevezett német mérnöki szolgáltatótól szerezte be, amely a fotovoltaikus és elektromos mobilitás innovációira specializálódott. Ideértve az összes kapcsolódó szabadalmat, tanúsítványt és német nemzeti műszaki engedélyt, valamint a műszaki ismereteket – nyilatkozta a vállalat.

A Meyer Burger elmondta, hogy bízik abban, hogy egy ilyen rendkívül innovatív termék beszerzése jelentősen megnöveli a napelemes tetőcserép iránti keresletet, és erősíti majd a vállalat fenntartható üzleti fejlődését.

A Meyer Burger vezérigazgatója, Gunter Erfurt elmondta: „Az integrált napelemes tetőrendszerek még ma is piaci rést képviselnek. Új, napelemes cserepet használó megoldásunkkal azt tervezzük, hogy a tetőbe integrált megoldásokat ebből a résből a tágabb piacra hozzuk. Így tehát ez tökéletesen kiegészíti prémium napelemtermékeink portfólióját, és egy újabb logikus lépés a növekedési stratégiánkban.”

Bár réspiaci termékek, a napelemes tetőcserepek nem egyedülállóak a piacon, az ilyen termékek legjelentősebb szolgáltatója az Egyesült Államokban a Tesla. A Tesla először 5 évvel ezelőtt dobta piacra napelemes tetőcserepét. A vállalat azóta műszaki problémákkal és növekvő gyártási és szerelési költségekkel szembesült, a vevők felháborodására. 2019 -ben Elon Musk azt nyilatkozta, hogy technológiai fejlesztések történnek.

A kiaknázatlan lehetőségek nyomában

Erfurt hangsúlyozta, hogy a már létező, tetőbe integrált opciók nem jelentenek kielégítő megoldást az ügyfelek számára, és kijelentette, hogy „hatalmas szunnyadó potenciál” rejlik a háztetei fotovoltaikus rendszerekben.

„A heterojunction HJT/SmartWire technológiánk a kifinomult tetőcserép-rendszer integrációval most egy igazán egyedi terméket tesz lehetővé” – mondta Erfurt.

A vállalat úgy véli, hogy a termék különösen jó választás lesz az új építésű, vagy cserélendő magán tetőszerkezetekhez, a felújítási és műemléki területeken lévő ingatlanokhoz. Továbbá a korlátozott tetőterhelésű lakásokhoz és a különleges esztétikai követelményeket igénylő tetőszerkezetekhez.

Ha téged is érdekel a napelemes szektort érintő technológiai újítások, akkor kövesd nyomon blogbejegyzéseinket.

Forrás: https://www.pv-tech.org/meyer-burger-to-launch-solar-roof-tile-product-after-making-ip-acquisition/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések