A napelemes rendszerek forradalma elkezdődött

A RES zöld utat kap Franciaország „legnagyobb” úszó napelemes rendszerének fejlesztéséhez

A megújulóenergia-fejlesztő és vagyonkezelő RES megkapta a tervezési engedélyt egy 65,5 MW-os úszó napelemes rendszer kiépítésére. Amit Franciaország északkeleti részén, egy korábbi kőfejtőnél telepítenek majd.

Az erőmű a Grand Est régió egykori kavicsbányáinak 127 hektáros területén épül. A RES szerint az eddigi legnagyobb Franciaországban engedélyezett úszó PV-projekt lesz.

A projekt keretében a napelemmodulokat lehorgonyzott úszó elemekre rögzítik majd, az üzembe helyezést pedig 2023 végére tervezik.

„Ez az első engedélyezés utat nyit más, hasonló típusú projektjeink számára is”. Mondta Céline Spitzhorn, a RES napenergia-igazgatója, hozzátéve, hogy a vállalat jelenleg egy összesen több mint 200 MW kapacitású úszó napelemes portfóliót fejleszt.

Franciaország már otthont ad egy 17 MWp teljesítményű úszó napelemes projektnek, amely a legnagyobb ilyen jellegű létesítmény volt 2019-ben. Az EDF Renewables jelenleg is dolgozik egy 20 MW-os úszó naperőmű projekt építésén, amelyet a Lazer vízerőművel azonos helyen fognak megvalósítani Délkelet-Franciaországban.

Máshol, a megújuló energiaforrásokat fejlesztő BayWa r.e. nemrég fejezett be két telepítést Hollandiában, összesen 71 MWp kapacitással. Amik a vállalt szerint Ázsián kívül jelenleg a legnagyobb úszó fotovoltaikus erőművek.

Ezen kívül a múlt hónapban jelentették be, hogy a Hanwha Solutions megállapodást kötött a RES Méditerranée, egy a RES tulajdonában álló megújuló energiaforrások fejlesztésével és építésével foglalkozó vállalat felvásárlásáról, amely 5 GW kapacitású közüzemi méretű szárazföldi szélenergia és és energiatároló projekt pipeline-nal rendelkezik Franciaországban.

Magyarországon jelenleg még nincs tervben vízi napelemes rendszerek telepítése, azonban a jövőben akár ez az opció is lehetővé válhat. Amennyiben te is szeretnél napelemes rendszert telepíteni, úgy kérj tőlünk árajánlatot, vagy tájékozódj a jelenlegi támogatási lehetőségekről.

Forrás: https://www.pv-tech.org/res-gets-green-light-to-develop-frances-largest-floating-solar-project/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések