5 ok amiért megéri napelem telepítés mellett dönteni

Dunát lehetne rekeszteni azon érvekkel, hogy miért érdemes napelemes rendszert vásárolni. De hogy ezek feltárására ne menjen el feleslegesen rengeteg időd,így most összeszedtem neked a legfontosabb 3 indokot, amiért neked is megéri napelemes rendszert telepíteni házadra.

5 ok a napelem telepítés mellett:

✔️ A környezettudatosság kiemelkedő témakörré vált az egyre inkább számunkra is érezhetővé váló klímaváltozás hatására, így nem meglepő, hogy első indokként a napelemes rendszert, mint a legolcsóbb megújuló energiaforrást említeném. Magyarország földrajzi elhelyezkedését illetően remek potenciállal rendelkezik, hogy a leghatékonyabban tudjuk felhasználni a nap energiáját, mint áramforrást. Az évi napos órák száma körülbelül 2000 óra. Ha megújuló energia felhasználásról beszélünk célszerű megemlíteni a napelemes rendszer azon hasznos tulajdonságát, hogy úgy képes a nap sugarait árammá alakítani, hogy közben semmilyen káros anyagot nem bocsát ki. Így egy igazán tiszta energiaforrást tudhatunk magunkénak.

✔️ Magas villanyszámla? Ezt épp hogy elfelejteted, hisz ha napelemes rendszerrel váltod ki áramfogyasztásod a hagyományos energiaforrások helyett, akkor jelentősen csökkentheted, vagy akár 0 Ft-ra is kihozhatod következő villanyszámlád összegét. Amivel egyidejűleg nagy összeget spórolhatsz meg a napelemes rendszer több mint 20 éves működési ideje alatt. Mely akár milliós nagyságrendű összeget is jelenthet számodra.

✔️ Jelenleg a napelem tulajdonosok még az úgynevezett szaldós elszámolás hatálya alá esnek, mely azt jelenti, hogy az év közben megtermelt azon energiát, melyet a háztartás nem használt fel és úgymond többletként termelődött az visszatáplálásra kerül a szolgáltató hálózatába. Melyet abban az esetben a napelemes rendszer tulajdonosa visszavételezhet a szolgáltatótól. Amennyiben rendszere a környezeti tényezők miatt nem tud kellő mennyiségű energiát megtermelni, mely fedezné a háztartás energiafogyasztásához szükséges áramot.

✔️ Kinek ne lenne fontos szempont a stabilitás, főleg ha körülöttünk folyton minden változóban van. Legyen kivétel ezalól az áram ára is. Amely a jelenleg folyamatosan változó gáz és benzinárak emelkedése mellett igaz még fixnek tűnik. Ám nem garantált hogy ez jövőre is így marad. A feltelepített napelemes rendszer igaz nagyobb kiadást jelent, ám csak egyszerit. A napelem árával könnyen lehet számolni a jövőre való tekintettel is, hála a szaldós elszámolásnak és hogy jelentős kiadást a rendszer megfelelő működése esetén nem jelent. Karbantartást minimálisat, vagy egyáltalán nem igényel.

✔️ Könnyen kombinálható más elektromos áramot használó rendszerekkel, legyen ez vagy elektromos fűtési rendszer működtetése, vagy akár egy elektromos autó otthoni töltési rendszerének üzemeltetése. Ha a korábban feltelepített rendszer esetleg már nem elégítené ki jelenlegi igényeidet, akkor sem kell aggódnod. Mivel a napelemes rendszerek könnyen bővíthetők.

De mennyi az annyi?

Azt, hogy miért éri meg napelem telepítés mellett dönteni most már végig vettük, de nézzük mennyibe is kerülne ez nekünk? Ha most kapásból több millió forintos nagyságrendben kezdtél el gondolkozni nem csodálom. Azonban van erre egy anyagilag jóval kedvezőbb lehetőség is, mellyel te is kedvező áron juthatsz napelemes rendszerhez.

Megjelent a 100%-ban vissza nem térítendő támogatás háztartásoknak, mely várhatóan 34.920 ingatlant fog érinteni, az összesen 4 ütemből álló benyújtási időszak alatt. A támogatás többek között napelemes rendszer telepítésére is igénybe vehető. Így akár még azoknak is megéri elgondolkozni napenergiát hasznosító rendszer telepítésén, akiknek eddig anyagi okok miatt nem volt lehetőségük erre.

A pályázat elbírálása során plusz pontot érő feltételek:

– Nagycsaládosok figyelem! A családosok, akik 18. évnél fiatalabb gyermeket/gyermekeket nevelnek az elbíráslás során kedvezőbb elbírásban  részesülnek majd, mely függ attól hány kiskorút nevelnek adott háztartásban,
-a fejlesztendő ingatlan hátrányos térségben helyezkedik el a kedvezményezett járások besorolásáról szóló rendelet alapján.

De mire is pályázhatsz a 100%-ban vissza nem térítendő támogatás során?

✅ napelemes rendszer tervezése és kivitelezése,
✅ fűtési rendszerek elektromossá tétele hőszivattyúval,
✅ akkumulátoros tárolóegység telepítése és üzembe helyezése, továbbá
✅ nyílászárók cseréje.

Napelem telepítés, de hogy induljak el? Segítünk!

Az A1 Solar Kft nagy tapasztalattal áll jelenlegi és jövőbeli ügyfelei segítségére a napelemes projektek menedzselésében. Ha egy olyan céget keresel, ahol egyetlen helyről kapod meg az összes szolgáltatást, ami egy napelemes rendszer kialakításához szükséges, akkor bizony épp a legmegfelelőbb helyen vagy.

Érdekelnének referenciáink mielőtt ajánlatot kérsz tőlünk, nézz körbe weboldalunkon, ahol további tudnivalókat olvashatsz rólunk és történetünkről.

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések