30%-os villamosenergia-termelés tisztán napenergiából

A SEIA azt szorgalmazza, hogy az amerikai napenergia 2030-ra érje el a villamosenergia-termelés 30%-át

Az USA-nak arra kell törekednie, hogy 2030-ra az ország villamosenergia-termelésének 30%-a napenergiából származzon. Állítja a Solar Energy Industries Association (SEIA), amely a klímaválság kezelésének egyre sürgetőbb problémája miatt megemelte korábbi célkitűzését.

Ennek a szintnek az eléréséhez a napenergia-ágazatnak több mint 700 GWdc telepítését kellene elvégeznie a következő évtizedben. Ahhoz, hogy közel 850 GWdc beépített kapacitással rendelkezzen.

A SEIA, amely korábban azt szorgalmazta, hogy a napenergia 2030-ra érje el a termelés 20%-át, azt nyilatkozta, hogy a felülvizsgálat összhangban van a Biden-adminisztráció tiszta energiával kapcsolatos célkitűzéseivel. Melyek között szerepel az az ambíció, hogy az ország 2035-re szén-dioxid-mentes energiaszektorral rendelkezzen.

A frissítés egy, az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának e hónap elején közzétett tanulmányát követi. Amely szerint a napenergia hozzájárulása a nemzeti energiaigényhez 2035-re a mai 3%-ról 40%-ra emelkedhet. Ami addigra közel 1TW napenergia telepítését igényli.

Mi várható 2030-ra a villamosenergia-termelés terén?

A változatlan forgatókönyv szerinti előrejelzések a napenergiát 2030-ra a villamosenergia-termelés nagyjából 15%-ának becslik. A SEIA szerint merész politikai lépésekkel és a magánszektor további innovációjával a 30%-os célkitűzés „teljes mértékben elérhető”.

Mivel 2020-ban hozzávetőleg 19 GW kapacitású új napelemet telepítettek, és az USA összes napenergia-kapacitása meghaladta az év elején a 100 GW-os mérföldkövet, az ágazatnak most meg kell dupláznia a telepítési ütemét a 2030-as cél eléréséhez.

Az e cél felé történő haladás késleltetése, akár a kongresszus tétlensége, kereskedelmi fennakadások, akár más akadályok révén, „súlyos következményekkel jár majd az éghajlat szempontjából” – nyilatkozta a SEIA.

„A napenergia-ipar vezető szerepet játszik a villamosenergia-ágazat kibocsátásainak csökkentésében. Viszont szakpolitikai intézkedések nélkül messze elmaradunk attól a 850 GW-tól, amelyre szükség van ahhoz, hogy 2030-ra elérjük villamosenergia-termelés 30%-át. Itt az ideje, hogy a törvényhozók az éghajlati válság mértékének megfelelő sürgősséggel cselekedjenek” – mondta Abigail Ross Hopper, a SEIA vezérigazgatója.

Míg az amerikai székhelyű fotovillamosenergia-gyártók számára fellendülést jelenthet a Solar Energy Manufacturing for America Act, amely ezen a héten további támogatást biztosított. Az ország telepítői zavarokkal állhatnak szemben a három délkelet-ázsiai országból származó modulok és cellák behozatalára javasolt vámok formájában. A múlt héten Gina Raimondo kereskedelmi titkárnak küldött levelében közel 200 vállalat figyelmeztetett arra, hogy az új vámtarifák „tönkreteszik” az amerikai napenergia-szektort. Míg a SEIA szerint veszélyeztetik a 18 GW napenergia 2023-ra történő kiépítését.

Amennyiben téged is érdekelnek milyen fejlesztések zajlanak épp a napelemes iparágban, úgy nézz körbe blogbejegyzéseink között.

Forrás: https://www.pv-tech.org/seia-calls-for-solar-to-reach-30-of-us-electricity-generation-by-2030/

Kiváncsi mennyibe kerülne kiváltania a villanyszámláját?

Ossza meg ezt a bejegyzést!

További bejegyzések